Tri savjeta za Gubitak Kilograma kod Žena




Ženski hormoni su drugačiji nego hormoni kod muškaraca tako da Vam je potreban drugačiji savjet za dijetu. Hormoni utiču na Vaš apetit, metabolizam i gubitak kilograma. Žene se moraju baviti gubitkom kilograma više nego muškarci stoga korisnim savjetima u ovom članku pokušaćemo Vas fokusirati na određene ciljeve koji će Vam pomoći da lakše izgubite kilograme.

Savjeti za Gubitak Kilograma

1. Vaša glava Vam može reći da ste gladni i kada niste.


Istraživanjem je dokazano da pojedine žene nisu gladne kada gledaju u hranu , mirišu je ili probavaju poslastice poput čokolade. Ali njihov mozak registruje želju za hranom. Muškarci kao kontrast, nisu imali tih problema. Žene moraju prepoznati i to da predmenstrualni sindrom (PMS) može dovesti do pojačane želje za hranom. Ako Vam se javi npr. želja za slatkim uzmite jednu kocku tamne čokolade, koja u veoma malim količinama može suzbiti Vaš problem. 

2. Želja za hranom posle Vježbanja.


Još jedan veliki problem sa kojim se žene susreću jeste velika potreba za hranom odmah posle vježbanja ili posla. Stvarno nije stvar u vašoj mašti, čitave studje su dokazale da bi sve to moglo biti zbog evolucije.

Žensko tijelo je stvoreno tako da Vam konstantno obezbjedi plodnost, a jedan od načina na koji se tijelo sa tim bori jeste da Vam odmah nakon vježbanja daje znak da na povratite izgubljene kalorije koje imaju veliki uticaj na prethodno navedeni primjer. Ukoliko se susretnete sa tim problemom pokušajte ga rešiti voćem i povrćem. nikako nezdravom hranom poput grickalica.

3. Izgradnja mišića i Vježba ne znači biti - Pozamašan.


Trening i snaga često su zanemareni kada se spominju savjeti za mršavljenje kod žena. Zbog toga žene često brinu da će vježbom i izgradnjom mišića izledati poput muškaraca, odnostno da će izgubiti ženstvenost. Nemate razlog za brigu, zato što je nivo hormona tostesterona koji utiče u izgradnji mišića minimalan u Vašem tijelu. Redovnim treningom izgradićete vašu liniju, ubrzati proces sagorijevanja kalorija.

Nema komentara :

Objavi komentar